2ndskin-project-Vlaardingen-14
2nd skin: Premium
Billitonlaan Vlaardingen

Het verduurzamen van 183 portieketagewoningen in Vlaardingen kwam met de volgende uitdaging: ten eerste werd in een traditionele aanbesteding gevraagd om gevel en dak te isoleren en glas te vervangen. Ook werd er gevraagd om een alternatief te bedenken op basis van onze expertise. Het gunningscriterium was de economisch meest voordelige inschrijving, uitgedrukt in Total Cost of Ownership (TCO).

2ndskin-project-Vlaardingen-2

Onze oplossing 

We brachten hier 2nd skin (Premium) aan: het meest voordelige pakket met de meeste uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. De flexibel inzetbare tweede huid om het bestaande gebouw heen bestaat uit steenstrip in combinatie met stucwerk. Daarbij adviseerden we nieuwe kunststof gevelkozijnen met HR++ beglazing met zelfregulerende (ZR) ventilatie roosters te gebruiken. Voor het verbeteren van de luchtkwaliteit wordt een CO2-gestuurde ventilatie toegepast.

Op verzoek van de opdrachtgever wordt de bewonerscommunicatie gezamenlijk opgepakt. Via persoonlijk contact, en een bewonersavond worden bewoners geënthousiasmeerd om in te stemmen met het project. Voor de start van de uitvoering is er persoonlijk contact met de uitvoerder van BIK bouw, waarin werkzaamheden en planning aan de bewoners wordt toegelicht.

"De woningen zijn voorzien van een ‘warme jas’, die bijdraagt aan de beperking van warmteverlies en gereed is om in de toekomst naar All Electric of Zero Energy woningen op te schalen."

Het resultaat
De woningen zijn voorzien van een ‘warme jas’, die bijdraagt aan de beperking van warmteverlies en gereed is om in de toekomst naar All Electric of Zero Energy woningen op te schalen. Binnen dit resultaat zijn ook direct pilots uitgevoerd met installatiesystemen die deze mogelijkheid ook in de praktijk brengen. Zie hiervoor onze andere referenties: pilotwoning Hybrid en pilotwoning All Electric.

Bekijk onze andere referenties

2ndskin-Soendalaan_M7A0021
2nd skin: Zero Energy

Soendalaan Vlaardingen

De 12 portieketagewoningen in Vlaardingen zijn na verduurzaming met 2nd skin klaar voor de komende 40 jaar.

2ndskin-project-Vlaardingen-19
2nd skin: Premium

Billitonlaan Vlaardingen

Het verduurzamen van 183 portieketagewoningen resulteerde met 2nd skin in een grote verbetering.

2ndskin-project-Vlaardingen-29
2nd skin: Hybrid

Pilotwoning Billitonlaan

Deze pilotwoning is naast het reeds aangebrachte Premium gevelpakket ook voorzien van een hybride warmte opwekking.

2ndskin-IMG_5555

2nd Skin

Innovatief en duurzaam
Social media

Volg ons op onderstaande kanalen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 2nd skin? Laat uw gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.