05-01-2021

‘Let’s make the world a better place’

Jelske Sterkman heeft als projectcoördinator bij 2nd skin een afwisselend takenpakket. In deze blog beschrijft zij haar veelzijdige werkzaamheden en vertelt zij over de toegevoegde waarde van werken op locatie.

“Je zou het kunnen zien als een combinatie van werkvoorbereiding, projectleiding en bewonerscommunicatie. Samen met de uitvoerder bereid ik het project technisch voor. Met de vaste partners worden de projectafspraken en prijzen vastgelegd. Zodra de werkzaamheden van start gaan, zorg ik samen met de uitvoerder voor de bewonerscommunicatie. Deze verschillende taken zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is. De interactie met collega’s, partners, opdrachtgever en bewoners maakt mijn werk zo interessant.” 

Duurzaamheid
“We werken momenteel aan de laatste fase van het project Burgemeester Pruissingel. Dit zijn 134 sociale huurwoningen in Vlaardingen die verduurzaamd worden met het 2nd skin premium pakket. De woningen worden voorzien van nieuw geïsoleerde buitengevels die worden afgewerkt met steenstrips of stucwerk. Zo worden de complexen niet alleen duurzamer maar krijgen ze ook een nieuwe, frisse look. De bestaande buitenkozijnen worden hersteld, geschilderd en voorzien van nieuw HR++ glas. De gemetselde balkons worden voorzien van glazen balkonhekken. Elke woning krijgt een mechanisch ventilatiesysteem. Ook worden de daken en zolders geïsoleerd. En voor elke woning komen er vijf zonnepanelen op het dak voor het opwekken van elektriciteit. Zo leven de bewoners straks niet alleen in een woning die er van buitenaf uitziet als nieuw, maar die van binnen ook een verbeterd wooncomfort biedt.”

Onderdeel van de wijk
“Omdat ik een groot deel van het jaar in deze wijk werkzaam ben en we kantoor houden in één van de woningen van het project, voelt het alsof ik een onderdeel ben geworden van deze wijk! Hierdoor kan ik goed begrijpen tegen welke problemen bewoners aanlopen in de woning. Je kan hier zien dat er in Nederland grote verschillen zijn in besteedbaar inkomen. Ik vind het fijn dat we mensen met een lager inkomen kunnen helpen aan een gezonde en fijnere woning. Daarnaast zorgen we met de verduurzamingswerkzaamheden ook voor een reductie van de co2 uitstoot door het verminderen van gasverbruik. Een bijdrage aan een beter klimaat en een fijne woning voor bewoners zijn twee belangrijke motivaties voor mij en de reden dat ik met veel plezier werk bij 2nd skin!

2ndskin-IMG_5607

2nd Skin

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
contact opnemen
Social media

Volg ons op onderstaande kanalen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 2nd skin? Laat uw gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.