24-11-2020

Hybride woningen: ervaringen van een bewoonster

Door het aanbrengen van een isolerende laag en het installeren van innovatieve installaties, bieden wij als 2nd skin duurzame oplossingen voor het verduurzamen van bestaande woningen. Wij zijn trots op dit systeem én op onze begeleiding van de betrokken bewoners. Maar het is natuurlijk belangrijk te weten hoe bewoners onze werkzaamheden ervaren. In deze blog vertelt een bewoonster over haar ervaringen.

Delany Veth woont aan de Insulindesingel in Vlaardingen in een verduurzaamde portiekwoning. Toen zij de woning betrok, was deze al verduurzaamd met het 2nd skin Premium concept. In december 2019 upgrade BIK bouw ook de installaties om haar woning hybride te maken. Er zijn acht PVT-panelen op het dak toegevoegd als aanvulling op de bestaande PV-panelen en er is een warmtepomp geïnstalleerd.

Hybride woning
Wij bieden verschillende pakketten voor het verduurzamen van woningen. De woning van Delany heeft de vervolgstap gemaakt door deze te voorzien van een hybride warmte opwekking. De zonne-energie die op de PVT-panelen valt, wordt niet alleen omgezet in elektriciteit, maar wordt ook gebruikt als energieopwekking voor de warmtepomp. Deze energie wordt door de warmtepomp omgezet naar warm water voor verwarming van de bestaande radiatoren. Dit hybride systeem is één van de grote voordelen van ons concept! Deze variant heet hybride omdat de CV-ketel nog in de woning aanwezig is voor het warme tapwater.

“2nd skin reageert goed en snel op vragen en opmerkingen!”

Delany: “Behalve de pomp zijn er nieuwe groepen in de meterkast geïnstalleerd en is er een nieuwe thermostaat geplaatst. De werkzaamheden zijn van tevoren duidelijk gecommuniceerd en ik heb er geen hinder van ondervonden. Dat is natuurlijk altijd maar afwachten met al die mensen over de vloer, maar door de goede communicatie heb ik er geen last van gehad. Erg fijn. Mensen van de TU Delft hebben ook drie kastjes aangebracht waarmee ze gegevens verzamelen, want het is wel belangrijk om altijd te kunnen optimaliseren. Dus daar werk ik graag aan mee.”

Concrete resultaten
“Mijn energierekening is na de ingrepen NUL: dat resultaat is duidelijk merkbaar! Verder ben ik zeer tevreden. Mochten er toch dingen zijn, dan kan ik heel direct contact opnemen met mijn contactpersoon: gewoon via de app. Ideaal! Zij zorgt dan dat mijn opmerkingen door de uitvoerder worden opgepakt. Er wordt altijd snel en goed gereageerd door 2nd skin. Ik vind het heel fijn dat het contact zo goed verloopt, ik heb echt het gevoel dat er goed naar mijn wensen geluisterd wordt. Zeer positief!”

“De communicatie met 2nd skin is prima verzorgd. Ik heb geen overlast ervaren van de installatie en ik kan met mijn vragen en opmerkingen altijd bij hen terecht!”

“Als ik andere bewoners advies mag geven die met de dienstverlening van 2nd skin te maken krijgen? Dan zeg ik: je moet zelf duidelijk je wensen aangeven. Ondanks dat je in een huurflat woont, is het toch ‘jouw’ plekje en wil je een zo positief mogelijk resultaat. Je moet je goed afvragen wat het voor jou betekent: hoelang duren de werkzaamheden? Wat wordt er van mij verwacht? Gezien mijn ervaringen komt het dan allemaal dik in orde. Ik ben echt erg blij met het resultaat, maar ook met de goede begeleiding en communicatie!”

Benieuwd naar de werking van PVT-panelen in combinatie met een warmtepomp? Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of via 085 – 070 70 50.

2ndskin-IMG_5607

2nd Skin

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
contact opnemen
Social media

Volg ons op onderstaande kanalen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 2nd skin? Laat uw gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.