23-02-2021

'De Billitonlaan is een mooi referentie project!'

Billitonlaan Jordy

De verduurzaming van 183 portieketagewoningen aan de Billitonlaan in Vlaardingen is een goed voorbeeld van de mogelijkheden van het 2nd skin concept. Projectleider Jordy Keij vertelt over de kans die wij hebben gegrepen om de kracht van ons concept te etaleren.

De verduurzaming van de portieketagewoningen aan de Billitonlaan komt voort uit een aanbestedingstraject vanuit woningcorporatie Waterweg Wonen in Vlaardingen. Naast een ‘standaard’ aanbieding, mochten geïnteresseerde partijen ook een alternatief voorstel indienen. Jordy: “Wij hebben de aanbesteding gegund gekregen op basis van ons ‘alternatieve’ aanbod: het 2nd skin concept bleek niet alleen onderscheidend in duurzaamheid, maar ook qua prijs rendabeler dan het basisplan!”

Onderscheidend
Jordy legt uit op welke vlakken 2nd skin het verschil kon maken en daarmee de aanbesteding wist te verkrijgen: “Door ons voorstel kon aanzienlijk bespaard worden op sloop en asbestsaneringskosten. Hierdoor kwam er budget vrij om kunststof kozijnen met HR++ glas toe te passen, wat niet alleen direct besparing opleverde, maar ook op lange termijn. De onderhoudskosten worden lager.”

Werkzaamheden
Voor het project Billitonlaan heeft 2nd skin 183 portieketagewoningen verduurzaamd volgens het Premium pakket. Jordy: “De werkzaamheden bestonden uit het aanbrengen van dakisolatie en nieuwe dakpannen. Per woning zijn vijf zonnepanelen geïnstalleerd op de daken aan de achterkant. De gevelisolatie aan de voorzijde is afgewerkt met steenstrips, en aan de achterzijde met stucwerk. De portieken zijn afgesloten en voorzien van een uitbouw, wat de veiligheid aanzienlijk verbetert. Ook hebben we kunststofkozijnen met ventilatieroosters in het glas geplaatst. Het CO2 vraag-gestuurde mechanische ventilatiesysteem zorgt voor automatische ventilatie op basis van sensoren.”

Planning
Het project is binnen een jaar gerealiseerd. Jordy: “De werkzaamheden aan de buitenzijde zijn volgens planning verlopen. In ons streven om maatwerk toe te passen, zijn voor de aanpassingen in de woningen soms lichte vertragingen ontstaan.”
Heldere communicatie met opdrachtgever én bewoners heeft een prominente plaats in het 2nd skin concept. “In samenwerking met de bewonersconsulente van Waterweg Wonen verliep de communicatie met de bewoners prima. Met kleine handelingen, zoals het verplaatsen van een kast of het verhangen van een cv-ketel, zijn bewoners goed geholpen. De waardering bleek uit de saucijzenbroodjes en de hartelijke kaart die we rond de jaarwisseling van een bewonerspaar ontvingen!”

Voorbeeld
Jordy sluit af: “Ook de afstemming met de gemeente Vlaardingen verliep soepel. In het vierwekelijkse contact met de opzichter vanuit de gemeente, werden zaken als bouwplaats-voorzieningen en het afzetten van de straat goed geregeld. Het verduurzamen van de portieketagewoningen aan de Billitonlaan is voor 2nd skin in alles een voorbeeldproject gebleken!”

Meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan onze dienstverlening.

2ndskin-IMG_5607

2nd Skin

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
contact opnemen
Social media

Volg ons op onderstaande kanalen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 2nd skin? Laat uw gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.