09-03-2021

Alles over ventilatie en het binnenklimaat

Besparen door ventileren

Het raam openzetten om te zorgen dat je energierekening lager wordt. Dat klinkt een beetje als stoken voor de buitenwereld. Maar er zit een kern van waarheid in besparen door ventileren. Onze uitvoerder Jan Floor legt het bij de oplevering van hun woning aan de bewoners uit!

“Wij hebben een mechanisch ventilatiesysteem geplaatst om uw woning te voorzien van verse lucht. Dit betekent dat de woning nu een natuurlijke toevoer heeft van verse lucht door de ventilatieroosters. Door de ventilatie box wordt lucht afgevoerd. De kwaliteit van de lucht is van invloed op uw gezondheid, concentratie en prestaties. We brengen 70% van onze tijd thuis door: het is dus belangrijk ervoor te zorgen dat de binnenlucht gezond en comfortabel is!”

Luchtvochtigheid
Het ventilatiesysteem is CO2 gestuurd. Dit betekent dat er in de woonkamer een bedieningsschakelaar hangt, met daarin een CO2 melder. Wanneer de waarde boven een bepaald niveau stijgt, schakelt het ventilatiesysteem automatisch omhoog. Er zit ook een vochtsensor in het systeem, die continu de luchtvochtigheid meet. Ook deze sensor kan het ventilatiesysteem automatisch opschakelen als de luchtvochtigheid te hoog is.

Ventileren
Wij raden bewoners altijd aan om zelf ook actief te ventileren, door bijvoorbeeld in de ochtend de ramen twintig minuten open te zetten. Het is ook verstandig om twintig minuten voor het douchen of het koken het systeem alvast handmatig op te schakelen. Daardoor wordt de luchtstroom al op gang gebracht, voordat vocht of kooklucht geproduceerd wordt.

Droge lucht
In de woning is de lucht warm en vochtig. Door te ventileren wordt de vochtige lucht uit de woning gehaald en wordt verse lucht naar binnen gelaten. De koude lucht warmt op en kan daardoor meer vocht opnemen. Op die manier wordt vocht uit de woning verdreven. Een droge woning is veel makkelijker te verwarmen dan een vochtige woning: daar zit de besparing!

Tip
Wist u dat: 
-  Er per persoon tien liter vocht per dag geproduceerd wordt in de woning?
-  Droge lucht sneller te verwarmen is, waardoor u minder energie verbruikt?
-  Als u een papiertje tegen het afzuigventiel houdt en het blijft plakken dat uw systeem dan werkt?

Meer weten? Lees dan alles over onze dienstverlening.

2ndskin-IMG_5607

2nd Skin

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
contact opnemen
Social media

Volg ons op onderstaande kanalen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 2nd skin? Laat uw gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.