02-02-2021

Gevelisolatie ook esthetisch van toegevoegde waarde

Gevelisolatie is een belangrijk onderdeel van het 2nd skin concept. Voor het isoleren van gevels maken wij gebruik van het systeem van Sto, wat leidt tot effectief energiebesparen en bovendien ook esthetisch van toegevoegde waarde is. Sto Isoned is een toonaangevende specialist voor buitengevelisolatie systemen bij nieuwbouw én renovatie.

2nd skin is een renovatieconcept om woningen te verduurzamen met het beperken van  overlast voor bewoners. De werkzaamheden bestaan voor een groot deel uit het aanbrengen van een ‘extra’ gevel, de tweede huid. Deze sluit naadloos aan op de nieuwe kozijnen, dak- en vloerisolatie. Door de werkzaamheden aan de buitenzijde van de woningen uit te voeren, wordt de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.

Flexibel
Na het aanbrengen van de geïsoleerde schil liggen de gevelkozijnen verdiept in de gevel. De negge – scherpe – kanten worden mooi afgewerkt met een rollaag van minerale steenstrips en een aluminium waterslag. Het systeem wordt aan de buitenzijde op de bestaande gevel bevestigd. De handzame blokken, die op de locatie op maat gemaakt worden, maakt het proces in uitvoering flexibel en zijn maattoleranties goed op te vangen.

Afwerking
Het verduurzamen van de woningvoorraad met het systeem van Sto Isoned is een mooie opdracht met direct resultaat! Het moet er natuurlijk ook netjes uitzien. Daarom hechten we veel waarde aan de afwerking. Op het isolatiepakket wordt een mortel-weefsel laag aangebracht. Deze laag zorgt voor de stevigheid van de gevel en vormt de basis voor de afwerking. Hierdoor wordt het systeem in één mooi geheel luchtdicht aangebracht. Wij werken de gevels af op meerdere manieren: met spachtelputz, beter bekend als stucwerk of met minerale steenstrips. Hierin zijn veel kleur en afwerkingsmogelijkheden. 

Een steenstrip is een dunnere en duurzamere variant van een baksteen, maar met een veel lichter gewicht. En is het optisch niet van metselwerk te ondershceiden. Het biedt heel veel mogelijkheden tot vorm, kleur en patroon. Elk metselverband is mogelijk

Oplossing tegen vocht- en schimmelproblemen
Dit gevelisolatiesysteem is vochtregulerend. Het dauwpunt is naar buiten gebracht door de isolatie. Omdat dit systeem vochtregulerend is, wordt het vocht naar buiten afgevoerd en zijn de woningen verlost van vocht en schimmelproblemen. Wij zien dat de woningen meteen ‘opdrogen’ zodra ze hun 2nd skin gekregen hebben. Vochtplekken en schimmel verdwijnen, waardoor het binnenklimaat meteen aangenaam en gezond wordt. 

Door de hoge isolatiewaarde kunnen de stookkosten met wel zestig procent omlaag gaan! Dit is een groot financieel voordeel voor de bewoner en het scheelt enorm in de CO2 uitstoot. 

Omdat de isolatielaag aan de buitenzijde zit, blijft de kou aan de buitenzijde. De binnenzijde van de gevel is dus lekker warm. Dit heeft als voordeel dat de gevel deze opgeslagen warmte weer afgeeft wanneer de verwarming uitgaat. Hierdoor blijft de wamte langer in de woning en ontstaat een comfortabel klimaat in de woning met minder extreme temperatuurwisselingen.

Uitstraling
Met de minerale steenstrips is het mogelijk de bestaande gevel exact na te maken, zo lijkt het na uitvoering of er niets veranderd is, maar heeft de bewoner een gehele nieuwe beleving in de woning.  Als er gekozen wordt voor een andere kleursamenstelling van het gebouw lijkt het of er een nieuw gebouw is geplaatst. Door de nieuwe gevel, nieuwe gevelkozijnen en mooie detaillering krijgen de woningen weer een prachtige uitstraling.

2ndskin-IMG_5607

2nd Skin

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
contact opnemen
Social media

Volg ons op onderstaande kanalen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 2nd skin? Laat uw gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.