01-12-2021

2nd skin in de spotlights!

Monitoren op afstand is de toekomst. De kennishub van Stroomversnelling, Energielinq, heeft hier een uitgebreid artikel over gepubliceerd. Hiervoor interviewden zij toonaangevende bedrijven die op innovatieve wijze bezig zijn om hun NOM- woningen aan de eisen te laten voldoen. En ook 2nd skin kwam hierbij aan het woord!

Wij hechten veel waarde aan het inzichtelijk maken van de energieprestaties van de woningen die wij opleveren. Monitoren is van groot belang voor corporaties, leveranciers, bouwbedrijven én bewoners. Daarom werken wij ook samen met TU Delft, die goede monitoring mogelijk maakt. Voor bouwbedrijven biedt het duidelijkheid of de opgeleverde woningen aan de eisen voldoen en verstrekt het inzichten waar er eventueel bijgestuurd of verbetert kan worden. 

In het artikel ‘Monitoren van energieprestaties biedt bouwbedrijf kansen’ komen behalve 2nd skin ook Bouwbedrijf Kreeft en BAM Energy Systems aan het woord. Alle betrokken partijen onderbouwen het belang van monitoren van de energieprestaties van opgeleverde NOM-woningen (nul op de meter). 

Temperatuuroverschrijdingen
In het artikel vertellen onze projectmanagers Tamara Verkleij en Rob van Rijs over het belang van monitoring om temperatuuroverschrijdingen te voorkomen. Aan de hand van onderzoek door de TU Delft blijkt dat als gevolg van warme zomers én de aanzienlijk verbeterde isolatie warme lucht langer in woningen aanwezig blijft. Tamara en Rob halen in dit verband twee indicatoren aan: BENG en TOjuli. De BENG-indicatoren (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) worden ingezet om de energiebehoefte voor verwarming en koeling van een woning te bepalen. TOjuli is de eis ter verlaging van het risico op oververhitting bij nieuwbouwwoningen.Met monitoren kunnen wij ons concept blijven meten aan de gestelde eisen.

Stroomversnelling
Stroomversnelling is een non-profit organisatie die innoveert in de praktijk binnen het domein van de energietransitie van woningen en wijken. Dat doen ze met hun leden die de gehele keten beslaan: van gemeente, corporaties, bouwers tot toeleveranciers. 

Lees hier het hele artikel, waarin Bouwbedrijf Kreeft zich toespitst op de energieprestaties van de installaties en BAM Energy Systems het functioneren van warmtepompen benadrukt.

2ndskin-IMG_5607

2nd Skin

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
contact opnemen
Social media

Volg ons op onderstaande kanalen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 2nd skin? Laat uw gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.